Tuore betoni
Betonin laadunvalvontaa tekee pääasiassa betonilaborantti. Useissa tutkimuksissa on todettu, että laborantin työskentelyllä on suuri vaikutus betonin laadunvalvontaan. Kokenutkin laborantti tarvitsee kunnon työvälineet luotettavien tulosten saamiseksi. Betonin laadunvalvontaan tarkoitetut koetusolosuhteet ja -laitteistot ovat kaikki standardisoituja. Pienetkin muutokset koetusolosuhteissa, työtavoissa tai laboratoriovälineissä voivat aiheuttaa suuria muutoksia betonin loppupuristuslujuuksiin. 
Alkutestauksessa määritetään ja varmistetaan kiviaineksen soveltuvuus käyttötarkoitukseen ja että sen ominaisuudet ovat käyttötarkoituksen edellyttämät. Betonilaborantti suorittaa tuoreen betonimassan laadunvalvontaa vesipitoisuuden, lämpötilan, painuman, tiheyden ja ilmamäärän suhteen. Semtulta löytyy Controlsin ja Testingin laadukkaat betonilaboratoriovälineet kiviaineksen ja tuoreen betonin laadunvalvontaan: vaa-at, seulat, mittalasit, lämpömittarit, kuivatusuunit, ilmamäärämittarit, painumakartiot, leviämäpöydät, J-renkaat jne.
Tuoreen betonin testauksen jälkeen massasta voidaan valaa lujuuskappaleita. Lujuuskappaleet voivat olla joko lieriöitä tai kuutioita, jotka valetaan tarkoitukseen sopivalla tiivistysmenetelmällä koekappalemuotteihin esim. tärypöydän avulla. Koekappalemuotteja voidaan käyttää joko kalibroituina tai kalibroimattomina. Kalibroituja muotteja käytettäessä koekappaleista tarvitsee ennen testausta määrittää vain perusmitat. Kalibroimattomia muotteja käytettäessä on kaikista koekappaleista määritettävä perusmittojen lisäksi myös suorakulmaisuus ja kuormituspintojen tasomaisuus. Vaatimukset vaihtelevat muottityypeittäin. Koekappaletta säilytetään muovi- tai metallimuotissa vähintään 16 tuntia, jonka jälkeen yksilöity koekuutio laitetaan veteen koekappaleiden säilytysaltaaseen tai olosuhdekaappiin. Koekappaletta voi olla tarve esim. kuivattaa, hioa tai sahata, joihin Semtulla on tarjota laadukkaat standardin mukaiset laitteet, kuten myös erilaiset koekappalepuristimet puristuslujuuden määrittämiseen.
Betonirakenteiden tutkimus
Kovettuneen betonin laadunvalvonta suoritetaan NDT -laitteilla. Suojabetonipaksuuden mittaamiseen oiva apuväline on PM8000-anturi. Anturi ilmaisee raudoitteen halkaisijan ja peitepaksuuden. Anturia voidaan käyttää ilman iPadiä, softaa ja anturivaunua, mutta hankittaessa koko PM8000 Pro -kokonaisuus, saadaan softan avulla tarkasteltua suurempia alueita nopeammin. Skannatuista tiedoista voidaan muodostaa esimerkiksi lämpökarttoja. Tiedon jakaminen muiden käyttäjien kanssa on aplikaation avulla helppoa.